Å importere en bil til Norge som privatperson

 

Det er viktig å sette seg godt inn i reglene for import av bil, og hva det vil koste for å få bilen fraktet til Norge. Ikke minst er det viktig å finne en god bil.

Valg av bil og tilstanden på bilen

Det å velge riktig bil er veldig viktig. Sjekk mye på Internett hvor mye det koster for akkurat den bilen du skal ha både ny og brukt i det landet du skal handle fra, også i Norge. Dann deg en oversikt over hva bilen ligger på i naboland og andre land innenfor EU.

Tilstanden på bilen er veldig viktig, innenfor alle EU-land gjelder EU-kontrollen så det er en god ting dersom du vil importere bil fra utlandet. Dra gjerne ned selv og finn ut nøyaktig hvordan bilen er og prøvekjør den før du bestiller om du har mulighet.

Unngå å kjøpe en bil som er stjålet

Kjøper du og importerer du en bil som er stjålet fra utlandet inn til Norge kan du fort havne i trøbbel selv. Sjekk derfor i offentlige registre for det respektive landet ved bruk av bilens kjennemerke. Politiet i Norge har tilgang på et internasjonalt register hvor de kan sjekke om bilen er stjålet. Så ta gjerne kontakt med norsk politi.

Du kan kun ha med deg 25 000 NOK ut av Norge i kontanter

Det er fastsatt en regel av Tollvesenet at man ikke kan ha med mer enn 25 000 NOK ut av Norge i kontanter. Dette gjelder uansett valuta. Har man med mer enn dette må man melde fra på eget skjema.

Viktig å følge godt med på regelverket

Regelverket for import av bruktbiler og nybiler fra utlandet er stadig i endring.

Det har kommet et forslag til lovendring som vil gi prisras for bruktbiler.