Hvorfor er netthandel billigere?

Mange har sikkert lurt på om de skal begynne å importere varer for å selge dem videre på sin egen nettside eller i en butikk. Det er jo mange måter å livnære seg på i dag, og om man har funnet en nisje, kan man plutselig være den eneste som har kompetanse og nesten monopol på varen. Man trenger ikke engang å kunne noe som helst om hvordan varen lages eller hvor den kommer fra.

Det er derfor mange som har valgt å sette opp sine egne nettbutikker, hvor de kan selge varer uten selv å ha dem. Dette sparer jo forhandleren mye penger på, fordi han slipper å lagre varene. Det eneste han må sørge for er å ha et system for distribusjon.

Det finnes mange slike nettbutikker i dag, både Amazon og Ebay er slike. Men det gjør også https://shopello.no/, en kul nettbutikk med masse billige varer til kundene. Dette er også noe alle som har tilgang til Internett kan gjøre uten store investeringer. Med Woocommerce fra WordPress er man godt i gang.

Bortsett fra lagerkostnader, hva mer er det de kan spare inn på?

Sparing i flere ledd

Vanligvis når man skal selge en vare, er det mange ledd som er involvert i prosessen. Denne verdikjeden går helt fra råstoffet til sluttproduktet, men som internettforhandler slipper man unna en rekke ledd som fordyrer varen. Derfor kan forbrukeren kjøpe varen billigere enn hva den ville ha mulighet til i butikken. Man betaler ikke avgift til grossist, distributør, fortolling også videre. Det med fortolling gjelder dog for varer under 350 kroner, Når summen kommer over det, må også kunden betale moms. Likevel er det billigere å handle på nett.

Gratis frakt

Mange kan til og med bestille varene med gratis frakt, spesielt om man bestille store kvantum. Dessuten gis det ofte kvantumsrabatt for store partier, noe man kan tjene store summer på. Gratis frakt gjør også at en kunde kan bestille varen direkte og slippe å tenke på at det tilkommer en stor ekstra kostnad. Dette kan selgere tilby, da mange varer kan samlastes og distribueres i større forsendelser.

Billige utenlandske varer

Det er også ikke til å komme bort fra at varer fra de fleste andre land, er billigere enn norske varer. Det er fordi nasjonalbudsjett og valutakurs er i favør norske forhold. Derfor kan norske kunder importere billige varer og selge dyrt. Det kan likevel være etiske spørsmål knyttet til dette, da mange arbeidere opplever dårlige arbeidsforhold og elendige lønninger.

Om man vil bli en bevisst netthandler eller en som selger varer, spesielt klær, kan man sjekke ut om varen står på en åpen fabrikkliste. Disse listene sier noe om varen er produsert av barn, hvilke forhold og lønninger de har. Står merket på en hemmelig fabrikkliste, bør man derfor kanskje holde seg unna. Dette er hvorfor netthandel er billigere.