Bør du importere møbler?

Møbler er noe vi alltid vil trenge, og møbler er også noe mennesker trenger uansett hvor i verden de bor. Og selv om smak og stil varierer – og hva som er viktigst av funksjonalitet og design varierer – så finnes det både et marked og en butikk for de fleste typer møbler. 29 år gamle maren tegnet møbler for kina, som produseres der og fraktes tilbake. Nå har hun og kjæresten investert i en egen liten lastebil for å frakte møblene rundt til alle kundene sine, hovedsaklig på Østlandet. Man legger selvfølgelig litt ekstra stolthet i det om det er møbler man har designet selv, men å importere møbler kan lønne seg uansett. Om man er heldig.

Risikoene å tenke på

Du vil få ganske så mye konkurranse om du skal importere møbler til Norge for å selge dem. De fleste her til lands er jo klar over at man enkelt og rimelig kan bestille alt man trenger fra for eksempel Furniturebox med noen få klikk. Selve frakten vil også koste en del, avhengig av hvor i verden du importerer møblene fra. Importerer du i små kvanta vil det bli en stor utgift i forhold til inntekten du får. Importerer du hele containere vil det bli mer lønnsomt, men da må du virkelig gå inn med en stor investering og ha mange kunder for å få det til. For ikke å snakke om plassen du trenger for å oppbevare alle møblene.

Å importere til eget bruk

Om du derimot importerer møbler til Norge for å bruke dem selv er det en annen sak. Da skal du jo ikke prøve å tjene noe på å selge dem – så det eneste du trenger å tenke på er pris for varen og frakten, og at det kommer frem uten skader. Som du kanskje vet er også møbler blant varene som er helt tollfrie å importere. Men en ting du bør passe på her, som med alt annet, er at både produsenten og leverandøren er profesjonelle og til å stole på. Les deg opp litt på hva tidligere kunder har å si, så kan du føle deg trygg når du bestiller.